12 Οκτώβριος 2013, 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Στον Ιβάν Σαββίδη το Μακεδονία Παλλάς για 30 χρόνια

  • Ανοίγει και πάλι τις πύλες του το Μακεδονία Παλλάς

Στον Ιβάν Σαββίδη το Μακεδονία Παλλάς για 30 χρόνια. Αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ  με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ - Θα είναι αρμόδιος για το μάνατζμεντ του πέντε αστέρων ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Ο Ιβάν Σαββίδης, με την εταιρεία LLC Atlantis Pak, σε συνεργασία με τον όμιλο Aldemar, αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς», με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ.

Ο κ. Σαββίδης θα είναι αρμόδιος για το μάνατζμεντ του πέντε αστέρων ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, ενώ θα καταβάλλει παράλληλα με το ετήσιο μίσθωμα και ποσοστό συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου στην αρμόδια Επιτροπή Στέγασης κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των κλειστών δεσμευτικών προσφορών στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, ήταν δύο. Η μία ήταν της  LLC Atlantis Pak και η άλλη από τον όμιλο  Στέγγου, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική.

Οι προσφορές αξιολογήθηκαν με βάση το υψηλότερο τίμημα, το κατώτερο πλαφόν του οποίου ήταν τα 137.500 ευρώ. Η προσφορά της LLC Atlantis Pak ανέρχεται στα 143.500 ευρώ τον μήνα.

Τι προβλέπει η μίσθωση

Με διάρκεια εκμίσθωσης 30 χρόνια και δικαίωμα παράτασης κατά δέκα έτη, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, ενώ επίσης προβλέπεται και η αναβάθμιση του ακινήτου.

Το ποσοστό επί του τζίρου, το οποίο θα καταβάλλεται μαζί με το μίσθωμα ορίζεται στο 12% για κύκλο εργασιών από επτά έως 11 εκατ. ευρώ, 10% για κύκλο εργασιών από 11.000.001 εκατ. ευρώ έως 15 εκατ. ευρώ και 8% για κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 15.000.001 εκατ. ευρώ. Κατά την υπογραφή της σύμβασης εκμίσθωσης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο μισθωτής θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης και εγγυητική επιστολή υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος διάρκειας 30 μηνών και ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ.

Να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο λειτουργεί ήδη από την εταιρία White & Black του κ. Σαββίδη, μετά τον προσωρινό διαγωνισμό στις αρχές του χρόνου για τη 12μηνη μίσθωσή του, με μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ και ποσοστό 10% επί των κερδών.

Πηγή: protothema.gr