12 Μάρτιος 2017, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2017, 10:29

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελβετία

  • Αναβλήθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελβετία
    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

«Η επίσκεψη του υπουργού Τσαβούσογλου στην Ελβετία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί την Κυριακή αναβλήθηκε», τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης (UETD) στην χώρα, Μουράτ Σαχίν, με αναρτησή του στο Facebook. 

Όπως έγινε γνωστό ο Τσαβούσογλου κατάφερε να προσγειωθεί το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Μετς στην ανατολική Γαλλία, όπου αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή σε μια εκδήλωση υπέρ του Ερντογάν.

Ο Τσαβούσογλου έφτασε εκεί έπειτα από πρόσκληση της τοπικής πτέρυγας της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, που διοργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Γαλλική διπλωματική αρχή επιβεβαίωσε ότι «ο (σ.σ. Γάλλος) υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε για την έλευση του Τούρκου υπουργού», υπογραμμίζοντας ότι «το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός θα μπορέσει να κάνει τη συγκέντρωσή του […] πηγάζει από την ελευθερία του συναθροίζεσθαι».

To Σάββατο, οι ολλανδικές  Aρχές δεν επέτρεψαν την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τις αρχές της πόλης του Ρότερνταμ να απαγορεύουν πραγματοποίηση ομιλίας του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του, που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο.