11 Μάρτιος 2017, 22:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2017, 23:12

Ολλανδία: Μπλόκο και στην υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας

  • Ολλανδία: Μπλόκο και στην υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας εμποδίσθηκε από την ολλανδική αστυνομία να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS News.

Το NOS μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να βγαίνει από αυτοκίνητο μπροστά από το κτήριο του προξενείου και να εμποδίζεται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να εισέλθει. Δεν συνελήφθη, διευκρινίζεται. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πληροφορία του NOS, σύμφωνα με την οποία η υπουργός κρατείται.

Την ίδια ώρα, η ολλανδική πρεσβεία, το ολλανδικό προξενείο στην Άγκυρα, αλλά και οι κατοικίες του Ολλανδού πρεσβευτή, του Ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου έχουν αποκλεισθεί για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα. Θυμίζουμε ότι σήμερα δεν δόθηκε άδεια προσγείωσης και στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Μ. Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ, όπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πραγματοποιούσε ομιλία.