11 Μάρτιος 2017, 13:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2017, 15:34

Απειλές Ερντογάν κατά Ολλανδίας μετά το «κόκκινο» στον Τσαβούσογλου

  • Οι ΗΠΑ θα δικάσουν τον Ερντογάν ως εγκληματία πολέμου;
    (Φωτ.: EPA / Alexander Zemlianichenko)

Aπαρχή πολύ σοβαρής κρίσης στις σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας φαίνεται ότι αποτελεί η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να ακυρώσει την άδεια πτήσης του αεροπλάνου που θα μετέφερε σήμερα τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ολλανδία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας λίγο αργότερα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπαγτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης, εκτόξευσε ευθείες απειλές εναντίον της Ολλανδίας.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του μάλιστα δήλωσε: «Θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα εναντίον της Ολλανδίας μετά τις 16 Απριλίου. Να δούμε από τότε και στο εξής πώς θα έρχονται τα δικά σου αεροπλάνα στην Τουρκία. Εγώ εδώ μιλώ για τις πτήσεις που έχουν διπλωματικό ενδιαφέρον, όχι για τα αεροπλάνα που μεταφέρουν πολίτες». «Αυτοί είναι δειλοί, φοβιτσιάρηδες, υπολείμματα των Ναζί, φασίστες», ξεσπάθωσε ο Ερντογάν κατά των Ολλανδών.

Στη συνέχεια η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, δήλωσαν πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών, για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης.