11 Μάρτιος 2017, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2017, 11:29

Σήκωσαν τη γαλανόλευκη στα Σκόπια

  • Σήκωσαν τη γαλανόλευκη στα Σκόπια

Την ελληνική σημαία ύψωσαν στην Οχρίδα της πΓΔΜ φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς απέσπασαν τρία ασημένια μετάλλια και τρία χάλκινα στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών Ν/Α Ευρώπης SEEMOUS 2017, που διεξήχθη στην πόλη. 

Οι φοιτητές που διακρίθηκαν είναι οι: Γιάννης Ιακωβίδης (ασημένιο μετάλλιο) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Γιώργος Καμπάνης (ασημένιο μετάλλιο) από το Τμήμα Φυσικής, Γιάννης Χαρισιάδης (ασημένιο μετάλλιο) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Κωνσταντίνος Κίτσιος (χάλκινο μετάλλιο) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ανθία Πατσινακίδου (χάλκινο μετάλλιο) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Δημήτρης Τσεκμές (χάλκινο μετάλλιο) από το Τμήμα Μαθηματικών. Επικεφαλής της αποστολής του ΑΠΘ ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών Νίκος Καραμπετάκης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 84 φοιτητές από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκμενιστάν, Αργεντινή και πΓΔΜ, και εξετάστηκαν στη Γραμμική Άλγεβρα και τη Μαθηματική Ανάλυση.