11 Οκτώβριος 2013, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Ποντιακοί χοροί στην έναρξη της 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής

  • Ποντιακοί χοροί στην έναρξη της 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής

Χθες πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της 3ης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής με Ποντιακούς χορούς όπως θα δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής διοργανώνει στις 10 – 13 Οκτωβρίου 2013, στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων – Κέντρο Πάλης, την 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής. Μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, αφού φέτος συμπληρώνει τρία χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 είχε λάβει χώρα στην Ελευσίνα και το 2012 στο Πέραμα Μεγάρων.

Η 3η Συνάντηση περιλαμβάνει Έκθεση στην οποία οι συμμετέχοντες - πολιτιστικοί σύλλογοι, μουσεία, πολιτιστικοί οργανισμοί και πνευματικά κέντρα των οικείων δήμων, ιδρύματα πολιτισμού, θεατρικές ομάδες, εθελοντικές ομάδες και περιβαλλοντικοί σύλλογοι - αναδεικνύουν τα στοιχεία του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παράλληλα προβάλλουν το έργο τους τόσο στη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού όσο και του εθελοντισμού και της διάδοσής του στη νέα γενιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παραδοσιακούς χορούς, δρώμενα από την ελληνική παράδοση, συναυλίες παραδοσιακών καλλιτεχνών, θέατρο, αναπαραστάσεις εθίμων και παρουσιάσεις τοπικών ενδυμασιών.

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Διαβάστε ακόμα:

11 Οκτ 2013: Γυναίκα εκ Πόντου: «…ρίζα µ’ και στερέα µ’…» σύµβολο µητρότητας, δύναµη, σθένους!