17 Μαρτίου 2017, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2017, 11:29

Σιμιγδαλένιος χαλβάς φουλ στη σοκολάτα

  • Σιμιγδαλένιος χαλβάς φουλ στη σοκολάτα

...Γιατί ακόμα και στη νηστεία, με τη σοκολάτα είναι όλα καλύτερα!

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς, εμπλουτισμένος με σοκολάτα, ενθουσιάζει ακόμα και όσους δεν είναι λάτρεις του συγκεκριμένου γλυκού.

Ανάλογα τα γούστα μας μπορούμε να τον κάνουμε όσο περισσότερο σοκολατένιο θέλουμε – η επιλογή είναι δική μας!

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι

  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1.450 γρ. νερό

Για το χαλβά

  • 260 ml ελαιόλαδο
  • 550 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
  • λίγα ολόκληρα καρύδια, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για το σιρόπι βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, με τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού, το κακάο και το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 2΄. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας να καβουρδιστεί για περίπου 5΄.
  3. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας να λιώσει και να πήξει ο χαλβάς.
  5. Βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά), σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και κλείνουμε το καπάκι για 5΄.
  6. Ανοίγουμε, και αφού βρέξουμε με νερό τη φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μίγμα σε αυτήν, πιέζοντάς το καλά. Αφήνουμε για 5΄.
  7. Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε το χαλβά στην πιατέλα. Γαρνίρουμε από πάνω με ολόκληρα καρύδια.
  8. Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει, να σταθεί, και σερβίρουμε.
  • Πηγή: paxxi.gr.