10 Οκτώβριος 2013, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:59

Την «πλήρωσε» και η ελληνική σημαία στο πάρκο Δυρραχίου!

  • Την «πλήρωσε» και η ελληνική σημαία στο πάρκο Δυρραχίου!

Την «πλήρωσε» και η ελληνική σημαία στο πάρκο Δυρραχίου στην Θεσσαλονίκη!

Μόνο τρεις μέρες έμεινε στον ιστό του πάρκου Δυρραχίου της Θεσσαλονίκης η σημαία της Αλβανίας, αφού πολλοί Θεσσαλονικείς θεωρούσαν τουλάχιστον πρόκληση να αντικρίζουν κάθε μέρα τη σημαία της γείτονος χώρας. Μόνο που μαζί με την αλβανική σημαία ο δήμος Θεσσαλονίκης κατέβασε και την ελληνική!

Το πάρκο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Μοναστηρίου, απέναντι από την κεντρική είσοδο του κτιρίου του νέου σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Η επιλογή του πάρκου έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς από τις αρχές της δεκαετίας του '90 αποτελεί τόπο συγκέντρωσης Αλβανών οικονομικών μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα αναζητώντας την τύχη τους.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, παρουσία των δημάρχων των δύο πόλεων Γιάννη Μπουτάρη και Βανγκιούζ Ντάκο. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία αστυνομικής δύναμης, καθώς δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και άλλα άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες συγκεντρώθηκαν την ημέρα της τελετής στην πλατεία και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μετονομασία του πάρκου από «Καραϊσκάκη» σε «Δυρράχιο - Αλβανία».

Τη φαεινή ιδέα για τη μετονομασία του πάρκου είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η άγνοιά του σε θέματα που άπτονται της εθνικής μας υπόστασης αποδεικνύεται επικίνδυνη.

Πηγή: espressonews.gr