2 Μάρτιος 2017, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2017, 23:23

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου «Μαντάμ Σουσού» στο θέατρο Παλλάς

  • Η Δήμητρα Παπαδοπούλου «Μαντάμ Σουσού» στο θέατρο Παλλάς
    Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιάννης Κακλέας και Μαρία Ψαθά (κόρη του Δημήτρη Ψαθά)
  • Η Δήμητρα Παπαδοπούλου «Μαντάμ Σουσού» στο θέατρο Παλλάς
    Δήμητρα Παπαδοπούλου και Γιάννης Κακλέας
  • Η Δήμητρα Παπαδοπούλου «Μαντάμ Σουσού» στο θέατρο Παλλάς
    Π. Κατσαρίδης, Δ. Παπαδοπούλου, Γ. Κακλέας, Γ. Κεντ και Μ. Ψαθά

Η πολυαγαπημένη Μαντάμ Σουσού, η μεγαλομανής και ακατάδεχτη ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά θα ζωντανέψει τον Οκτώβριο του 2017 στο θέατρο Παλλάς, σε μια φιλόδοξη παραγωγή των «Θεατρικών Σκηνών» των Γιάννη Κέντ και Πάνου Κατσαρίδη.

Την θρυλική ηρωίδα θα υποδυθεί η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Στο πλευρό της, στο ρόλο του φτωχού ψαροπώλη συζύγου της, του Παναγιώτακη, ο Κώστας Κόκλας. Τα ονόματα των υπόλοιπων ηθοποιών που θα πλαισιώσουν την Μαντάμ Σουσού, στην πολυτάραχη ζωή της από τον Βούθουλα στο Κολωνάκι, θα οριστικοποιηθούν στο προσεχές μέλλον.

Ενθουσιασμένη δηλώνει με το ρόλο της Σουσούς η πρωταγωνίστρια Δήμητρα Παπαδοπούλου καθώς και οι υπεύθυνοι παραγωγής που αποφάσισαν να εγκαινιάσουν το θέατρο αυτό με ελληνική κωμωδία και φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία υπερπαραγωγή αντάξια της φήμης της ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά που έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας.

Πολυκύμαντη και πολυταξιδεμένη
Το συγκεκριμένο έργο του αξέχαστου Δημήτρη Ψαθά έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, ρουμανικά, τουρκικά και έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού με μεγάλη πάντα επιτυχία.

Η Μαντάμ Σουσού ξεκίνησε ως ευθυμογράφημα στο προπολεμικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Θησαυρός» (1939), έγινε βιβλίο (1940), τραγούδι (το 1940 σε μουσική Λεό Ραπίτη και το 1986 σε μουσική Διονύση Τσακνή), νούμερο κατοχικών επιθεωρήσεων (με την Μαρίκα Νέζερ 1940), πολεμική καρτ ποστάλ με την Σουσού και τον Μουσολίνι (από τον κορυφαίο γελοιογράφο Φωκίωνα Δημητριάδη 1940), θεατρικό έργο (με τους Αιμίλιο Βεάκη και Κατερίνα Ανδρεάδη το 1942, με την Μαίρη Αρώνη το 1946, με την Άννα Παναγιωτοπούλου το 1998 και στο ΚΘΒΕ με την Φωτεινή Μπαξεβάνη το 2012).

Έγινε κινηματογραφική ταινία (με την Μαρίκα Νέζερ το 1948), ραδιοφωνική εκπομπή (με την Γεωργία Βασιλειάδου το 1950) και τηλεοπτικό σήριαλ (με την Άννα Παϊταζή και τον Δημήτρη Καλλιβωκά το 1972 και τέλος με την ΄Αννα Παναγιωτοπούλου και τον Θανάση Παπαγεωργίου το 1986). Και όπως όλα δείχνουν το ταξίδι συνεχίζεται…