5 Μάρτιος 2017, 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2017, 10:34

Το πρώτο ταχύρρυθμο σεμινάριο ελληνικής μαγειρικής για παιδιά στη Μόσχα

  • Το πρώτο ταχύρρυθμο σεμινάριο ελληνικής μαγειρικής για παιδιά στη Μόσχα
    (Φωτ.: Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα)

Για πρώτη φορά στη Μόσχα, Ελληνόπουλα αλλά και παιδιά φιλελλήνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο ελληνικής μαγειρικής. Θα είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν βασικές γνώσεις της μαγειρικής, να συνεργαστούν, αλλά πάνω απ’ όλα να διασκεδάσουν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) της Μόσχας σε συνεργασία με το ελληνικό εστιατόριο «Πόρτο Μύκονος».

Το πρώτο σεμινάριο, το οποίο μάλιστα θα είναι δωρεάν, θα το πραγματοποιήσει ο Έλληνας σεφ του εστιατορίου Στέφανος Σεμερτζίδης την Κυριακή 5 Μαρτίου.

Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν νηστίσιμη ελληνική πίτα και να μυηθούν στις ιδιαιτερότητες της μεσογειακής κουζίνας, που ξεχωρίζει για την ωφελιμότητα και τις ευωδιαστές γεύσεις της. Με τη λήξη της διαδικασίας μαγειρέματος τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις λιχουδιές που μαγείρεψαν, ενώ οι γονείς τους να ξεκουραστούν και να δοκιμάσουν καινούριες γεύσεις από τον σεφ του εστιατορίου.

Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η δρ Ιστορίας και ελληνίστρια Άννα Λουμπότσκαγια, η οποία είναι υπεύθυνη για την καινούρια κατηγορία «Ελληνική κουζίνα» στον ιστότοπο του ΚΕΠ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hecucenter.ru, καθώς και να εγγραφούν στη γραμματεία του ΚΕΠ, στα τηλέφωνα: +7495-708-48-09 / 10.