1 Μάρτιος 2017, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2017, 10:14

Στον «Καύκασο» το ποντιακό γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί (φωτο)

  • Στον «Καύκασο» το ποντιακό γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί (φωτο)
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
  • Στον «Καύκασο» το ποντιακό γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί (φωτο)
  • Στον «Καύκασο» το ποντιακό γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί (φωτο)

Άψιμον έβαλαν τα μέλη και οι φίλοι της Μουσικοχορευτικής και Πνευματικής Εστίας Ποντίων και Φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος» στον ετήσιο χορό του Συλλόγου, που έγινε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα δεξιώσεων «Έπαυλη» στο Χαϊδάρι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την γενική γραμματέα του Συλλόγου Μάγδα Τρίμπου που αφού καλωσόρισε τον κόσμο, κάλεσε την πρόεδρο Χρυσούλα Καρασαββίδου για έναν σύντομο χαιρετισμό. Η πρόεδρος ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του και έδωσε τη σκυτάλη στο χορευτικό τμήμα που παρουσίασε ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς. Στη λύρα ήταν ο Χρήστος Ναβροζίδης και στο νταούλι ο Νίκος Καρασαββίδης.

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον επί χρόνια, χορευτή, χοροδιδάσκαλο και μέλος του Συλλόγου, Παναγιώτη Καρασαββίδη, από το νέο χοροδιδάσκαλο του «Καυκάσου» Ηρακλή Παπαγιαννίδη.

Ακολούθησε ποντιακό γλέντι με τους Μπάμπη Ιωακειμίδη και Μωυσή Μωυσιάδη στο τραγούδι, Χρήστο Ναβροζίδη στη λύρα και το τραγούδι, Δημήτρη Τσούλφα στη λύρα, Χριστόφορο Κοσμίδη στο αγγείο, Κώστα Αθανασίου και Νίκο Καρασαββίδη στο νταούλι και Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα.


Η πρόεδρος του «Καυκάσου» Χρυσούλα Καρασαββίδου (όρθια), μαζί με τον πρόεδρο Βάιο Αϊνατζόπουλο και μέλη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νομού Ηρακλείου Κρήτης

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθηνά Σωτηριάδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χρήστος Ζουρνατζίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής –ανάμεσά τους και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Ηρακλείου Κρήτης με τον πρόεδρο Βάιο Αϊνατζόπουλο– μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Κείμενο, φωτογραφίες: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Εκδηλωσεις