1 Μάρτιος 2017, 11:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2017, 11:26

Στην Αυστραλία το Μουσικό Σχολείο Λάρισας – Συναντήθηκε με την Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

  • Στην Αυστραλία το Μουσικό Σχολείο Λάρισας – Συναντήθηκε με την Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
    (Φωτ.: Νίκος Μακρίδης)

Την ποντιακή φιλοξενία έζησαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (σύνολα Μουσικής Κινηματογράφου και Κρουστών) στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, την περασμένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Το Μουσικό Σχολείο επισκέφθηκε την Αυστραλία για να συμμετάσχει στο 30th Lonsdale Str Greek Festival, που έγινε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης.

Στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας το Μουσικό Σχολείο παρουσίασε τρία τραγούδια: ένα κυπριακό, ένα ποντιακό κι ένα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Ακολούθησε γλέντι παρέα με τα συγκροτήματα «Αετός» (μπουζούκι ο Σωτήρης, βιολί η Θεανώ και πλήκτρα ο Γιάννης Πετρίδης) και «Μελίσμα» από τη Λάρισα (κλαρίνο ο Κώστας Κωστούλης, τραγούδι και λαούτο ο Μάριος Σαρακατσιάνος και κρουστά ο Γιάννης Μακρυγιάννης) και μουσικούς της ελληνικής παροικίας (γκάιντα ο Ιωσήφ Τσομπανόπουλος, ακορντεόν ο Ηλίας Γυλός και νταούλι ο Δημήτρης Τσομπανόπουλος). Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.


(Φωτ.: Νίκος Μακρίδης)

Τους μαθητές συνόδευαν στην Αυστραλία η καθηγήτριά τους Φρόσω Κτιστάκη, η δασκάλα στο Τμήμα Μουσικής Άννα Τσακάκη, ο διευθυντής της Ορχήστρας της ΕΡΤ Δημήτρης Κτιστάκης, καθώς και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου (εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) η οποία παρέδωσε ευχαριστήρια επιστολή του διευθυντή του Σχολείου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου στον πρόεδρο της Ποντιακής Κοινότητας Νικόλαο Μακρίδη, καθώς επίσης και δύο βιβλία τα οποία έγραψε η ίδια. Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ποντιακής Κοινότητας δώρισε στην καθηγήτρια Φρόσω Κτιστάκη μια μπλούζα με τον λογότυπο «Pontian Community of Melbourne and Victoria», με τον αετό του Πόντου στο πίσω μέρος, για να θυμίζει το ταξίδι τους στη μακρινή Αυστραλία, και συγκεκριμένα στην καρδιά των Ποντίων.