28 Φεβρουάριος 2017, 19:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2017, 18:03

Διερευνητική η πρώτη συνάντηση Σταθάκη με τους θεσμούς

  • Συμφωνία θεσμών και κυβέρνησης για τα θέματα ενέργειας
    Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την πρώτη (δίωρη) συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιό του στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, είχε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Εξερχόμενος δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνάντηση καθορίστηκε η ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα των επαφών που θα υπάρξουν μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου και των τεχνικών κλιμακίων, με στόχο να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς σε νέα επαφή. Τα βασικά θέματα της επίσημης ατζέντας παραμένουν οι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, με στόχο το άνοιγμα της λιανικής αγοράς, αλλά και η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκαν παράμετροι όπως ο καθορισμός των εναλλακτικών δομικών μέτρων σε περίπτωση που αποτύχει η διαδικασία των διαγωνισμών ή η εκκρεμότητα σε σχέση με το 17% της ΔΕΗ που παραμένει προς αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ και το το οποίο πάντως εμπίπτει στο κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι μετά την αναχώρηση του Γ. Σταθάκη, συνεργάτες του παρέμειναν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου γίνονται οι συναντήσεις, για να καθορίσουν περαιτέρω λεπτομέρειες της ατζέντας και των επαφών. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 18:00 με αντικείμενο την ολοκλήρωση της πρωινής συζήτησης για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με αντικείμενο την επισκόπηση (19:30) και τα δημοσιονομικά μεγέθη (21:00).