28 Φεβρουάριος 2017, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2017, 17:34

Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν συνάντησε τους Ποντίους της Αυστραλίας (βίντεο)

Μπορεί το Συναπάντεμα των Ποντίων στην Αυστραλία να ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και η Μελβούρνη για τρεις μέρες (24-26 Φεβρουαρίου) να έγινε ποντιακή, όμως ο επίτιμος καλεσμένος στις εκδηλώσεις τους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης, τελικά δεν έδωσε το παρών. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, λόγω συγκεκριμένων γεγονότων που συνέβησαν στην οικογένειά του δεν ήταν δυνατό να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε ένα βίντεο προς τους Ποντίους της Αυστραλίας για να εξηγήσει το λόγο της απουσίας του από το Συναπάντεμα.

«Δόξα τω θεώ όλα ανήκουν πια στο παρελθόν και μπορώ να κάνω εκ νέου σχέδια για να μπορέσω να έρθω αυτήν τη χρονιά στην Αυστραλία και να γνωρίσω αυτή την καταπληκτική χώρα. Θα ήθελα να αισθανθώ το πνεύμα του ποντιακού ελληνισμού αλλά και όλης της ελληνικής διασποράς της Αυστραλίας. Πάντα έλεγα και λέω ότι μόνο ο Έλληνας της διασποράς, μόνο ο Έλληνας ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμόρφωσε την προσωπικότητά του στην ξενιτιά μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει διασπορά. Μόνο αυτός γνωρίζει γιατί οι Έλληνες της διασποράς δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στις ιστορικές τους ρίζες, στην έννοια της πατρίδας και στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Τέλος, ο Πόντιος επιχειρηματίας συνεχάρη τους Ποντίους της Αυστραλίας για την εντυπωσιακή εκδήλωσή τους και έκλεισε το μήνυμά του με μια ευχή: «Ειλικρινά σας συγχαίρω και ελπίζω ότι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πιστεύω ότι στο σύντομο μέλλον θα έρθω για να μπορέσω να έρθω σε επαφή με την ποντιακή αλλά και γενικότερα την ελληνική διασπορά της Αυστραλίας».

Την είδηση πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε προσκληθεί να ταξιδέψει στην Αυστραλία για να παραστεί στο Συναπάντεμα είχε επιβεβαιώσει στο pontos-news.gr ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας Παναγιώτης (Πίτερ) Στεφανίδης.