3 Μάρτιος 2017, 11:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2017, 13:22

Σκαλτσούνια αγιορείτικα

  • Σκαλτσούνια αγιορείτικα

Η Σαρακοστή έχει μπει για τα καλά, και το συνταγολόγιο των μοναχών του Αγίου Όρους έχει την τιμητική του. Γλυκά σκαλτσούνια είναι η σημερινή πρόταση του pontos-news.gr.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 3 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο χλιαρό νερό για το ζύμωμα.

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
  • ½ φλ. σταφίδες ξανθές
  • ½ φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι (ή ό,τι άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα θέλουμε)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη, κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο. Με το φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους.
  2. Στη μέση βάζουμε 1 κ.γ. γέμιση και κλείνουμε τους κύκλους σε μισοφέγγαρα πιέζοντάς τα στις άκρες.
  3. Στρώνουμε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ºC για μισή ώρα.
  4. Μόλις τα βγάλουμε τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλλα.
  • Πηγή: vimaorthodoxias.gr.