27 Φεβρουάριος 2017, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2017, 16:23

Χωρίς βίζα για 90 ημέρες στην ΕΕ οι πολίτες της Γεωργίας

  • Χωρίς βίζα για 90 ημέρες στην ΕΕ οι πολίτες της Γεωργίας

Χωρίς υποχρέωση θεώρησης βίζας στις χώρες Σένγκεν για διαμονή μέχρι 90 μέρες θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον οι πολίτες της Γεωργίας, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την υιοθέτηση της πρότασης της Επιτροπής από το Συμβούλιο.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σε δήλωσή του χαρακτηρίζει ιστορική μέρα για τη Γεωργία και τους πολίτες της οι οποίοι, όπως είπε, σύντομα θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν χωρίς υποχρέωση θεώρησης στο χώρο Σένγκεν, για βραχεία διαμονή μέχρι 90 ημέρες.

«Με τη σημερινή απόφαση αναγνωρίζονται οι σημαντικές προσπάθειες των αρχών και των πολιτών της Γεωργίας για την ολοκλήρωση δύσκολων μεταρρυθμίσεων στους τομείς του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν τη Γεωργία πιο κοντά στην Ευρώπη και ταυτόχρονα διευκολύνουν τη συνεργασία της με την ΕΕ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως από την έναρξη του Διαλόγου για την Απελευθέρωση του Καθεστώτος Θεωρήσεων τον Ιούνιο του 2012, η Γεωργία έχει υπάρξει υπόδειγμα εφαρμογής όλων των κριτηρίων του απαιτητικού χάρτη πορείας.

Πρόσθεσε πως με τη σημερινή απόφαση θα διευκολυνθεί σημαντικά η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, οι κοινωνικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των πολιτών της Γεωργίας και της ΕΕ. Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας βρίσκεται στην Τιφλίδα με την ευκαιρία της έγκρισης από το Συμβούλιο της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες της Γεωργίας.