• ΑΡΧΕΙΟ
9 Οκτώβριος 2013, 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:31

20 Οκτ 2013: Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Άγιου Θεόδωρου Γαβρά στον Πειραιά

  • 20 Οκτ 2013: Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Άγιου Θεόδωρου Γαβρά στον Πειραιά

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στις ώρα στις 08:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας του Πειραιά (οδός Γρ. Λαμπράκη 41), στη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά, συμβόλου του ποντιακού ελληνισμού. Θα ιερουργήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Το μέλος του συλλόγου Ποντίων Αργοναύται - Κομνηνοί, κ. Χρήστος Ανδρεάδης θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο για το βίο του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά και την εθνική παρακαταθήκη που άφησε στις νεώτερες γενιές.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχει ο σύλλογός Ποντίων Αργοναύται - Κομνηνοί, ως επίσημα προσκεκλημένος της Αδελφότητας των απανταχού Γαβράδων, λόγω της μεγάλης προσφοράς του στην Καλλιθέα και γενικά στον Ποντιακό Ελληνισμό, με αντιπροσωπία ζιπκοφόρων οι οποίοι θα φέρουν τα λάβαρά του.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο (βρίσκεται παραπλεύρως του Ναού). Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των συλλόγων και θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η λατρεία του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά στον Πόντο και η ίδρυση του Ναού του Αγίου στην Τραπεζούντα, με τον ζωγραφικό του διάκοσμο», από την ιστορικό και βυζαντινολόγο κ. Ελένη Μπαρμπαρίτσα.

Σύλλογος Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί"
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου