26 Φεβρουάριος 2017, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2017, 08:53

Αμόλα καλούμπα αλλά με προσοχή – Συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού

  • Καιρός: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τοπικές βροχές το βράδυ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αν μας χαμογελάσει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, ο χαρταετός θα έχει και πάλι την τιμητική του. Ο ενθουσιασμός όμως αυτών που αμολάνε την καλούμπα και συναγωνίζονται για το ποιος χαρταετός θα κατακτήσει την κορυφή, μπορεί να έχει και δυσάρεστα απρόοπτα.

Στην περίπτωση που ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια της ΔΕΗ υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αλλά και διακοπής ηλεκτροδότησης.

Για το λόγο αυτό ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) συμβουλεύει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να απελευθερώσουν τον χαρταετό, στην περίπτωση που αυτός πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, είτε τραβώντας το σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

Προειδοποιεί επίσης να μην προσπαθήσουν να αναρριχηθούν πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Αν παραστεί ανάγκη βοήθειας οι πολίτες μπορούν να ειδοποιήσουν τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει διαθέσιμα αυξημένα συνεργεία σε όλη τη χώρα.