9 Οκτώβριος 2013, 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:00

Επίδομα θέρμανσης: Με 25% προκαταβολή και μείωση του ειδικού φόρου

  • Επίδομα θέρμανσης: Πώς γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων για επιστροφή φόρου

Επίδομα θέρμανσης: Με 25% προκαταβολή και μείωση του ειδικού φόρου

Προκαταβολή μέρους του επιδόματος θέρμανσης προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα σταλεί για έγκριση στην τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν το 25% του επιδόματος και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.

Εκτός από την προκαταβολή του επιδόματος, το υπουργείο Οικονομικών προκρίνει και την αύξησή του καθώς και τη χαλάρωση των κριτηρίων για την παροχή του στους φορολογούμενους.

Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 15%, περίπου 50 ευρώ κάτω στην τιμή του κάθε τόνου πετρελαίου.
Ενώ παράλληλα η κυβέρνηση προτείνει αύξηση του βοηθήματος από τα 28 λεπτά στα 33 για κάθε λίτρο πετρελαίου.

Με την προκαταβολή μέρους του επιδόματος το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να απαντήσει στο βασικό σημείο κριτικής που δέχεται ότι οι φορολογούμενοι δεν αγοράζουν πετρέλαιο διότι δεν μπορούν να πληρώσουν το σύνολο της τιμής και να περιμένουν στη συνέχεια την είσπραξη του επιδόματος.

Πηγή: madata.gr