24 Φεβρουαρίου 2017, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2017, 09:28

Εύκολη και γρήγορη σπιτική λαγάνα

  • Εύκολη και γρήγορη σπιτική λαγάνα

Με την τιμή της κάθε χρόνο να ανταγωνίζεται τα... ύψη του χαρταετού, το pontos-news.gr σάς προτείνει φέτος να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας λαγάνα. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική, και σίγουρα καλύτερη από του εμπορίου, μιας και τίποτα δεν συγκρίνεται με τις σπιτικές... δημιουργίες. 

Καλή Σαρακοστή!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2½-3 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ φλ. λάδι (προαιρετικά)
  • 1 χούφτα σουσάμι ή μαυροκούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε λεκανίτσα ή σε μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 60΄ περίπου, να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες και πατάμε την καθεμία σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, να γίνει πίτα πάχους 1 εκ.
  4. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε λίγο ν’ ανέβουν.
  5. Όταν γίνουν, κάνουμε στην επιφάνεια δαχτυλιές παντού, τις ραντίζουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  6. Ψήνουμε στους 200°C για 20΄ περίπου, ανάλογα το φούρνο.
  • Πηγή: sintagespareas.gr.