22 Φεβρουάριος 2017, 17:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2017, 17:00

52χρονος φέρεται να ασελγούσε σε προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη

  • Καλαμάτα: 22χρονος Αλβανός εκβίαζε 14χρονη με γυμνές φωτογραφίες στο Instagram
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ένας 52χρονος Γάλλος, μέλος του Καθολικού Τάγματος των Φραγκισκανών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη καθώς φέρεται να ασελγούσε κατ’ επανάληψη σε τέσσερις νεαρούς Πακιστανούς, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, τους οποίους φιλοξενούσε στο σπίτι του, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από καταγγελία των νεαρών στην Αστυνομία ενώ ο 52χρονος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε πρόγραμμα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προσφερθεί να φιλοξενήσει στο σπίτι του ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν από λίγες μέρες ο Γάλλος είχε επισκεφθεί την οργάνωση ΑΡΣΙΣ ζητώντας νομική υποστήριξη, προκειμένου να ξεκινήσει διαδικασία νομιμοποίησης των παιδιών.

Ψυχολόγοι της οργάνωσης μίλησαν με τα παιδιά και ένα από αυτά είπε ότι δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι του 52χρονου, διότι αισθανόταν άσχημα.

Όπως αποκάλυψε, ο 52χρονος τους χορηγούσε χάπια, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν για τη φαγούρα, αλλά τα παιδιά έπεφταν σε λήθαργο. Στη συνέχεια φέρεται να ασελγούσε κατ’ επανάληψη σε βάρος τους. Σε έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων και ναρκωτικά με τη μορφή χαπιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον αρμόδιο εισαγγελέα.