22 Φεβρουάριος 2017, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2017, 16:33

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

  • Με ισχυρή αστυνομική παρουσία τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωραιοκάστρου
    (Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Σε απόλυτα ήρεμο κλίμα, και χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αυτούς που αντιτίθενται στη φοίτηση των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, ή αντισυγκέντρωση από εκείνους που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτά, κύλησε η σημερινή ημέρα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σε αυτό βοήθησαν η εισαγγελική παρέμβαση για αναζήτηση ευθυνών, και τα αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας, αφού για μια ακόμα ημέρα άνδρες των ΜΑΤ, δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και κλούβες είχαν παραταχθεί έξω από το σχολείο.

Ωστόσο και σήμερα περίπου 120 από τους συνολικά 350 μαθητές του σχολείου απείχαν από τα μαθήματα. Όπως εκτίμησε ο διευθυντής του σχολείου Σωτήρης Σκανδάλης περίπου το 1/3 των γονιών των μαθητών που απείχαν ακολούθησε το κάλεσμα της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου. Τα υπόλοιπα παιδιά είτε ήταν άρρωστα, είτε οι γονείς τους φοβήθηκαν να τα στείλουν στο σχολείο λόγω των πρόσφατων βίαιων γεγονότων.


(Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Ακόμα, ο Σωτήρης Σκανδάλης, ο οποίος στηρίζει την απόφαση για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων, υποστήριξε ότι πλέον έχουν περιοριστεί σημαντικά και οι απειλές προς το πρόσωπό του. Την Πέμπτη στις 14:00 εκπαιδευτικοί των σχολείων του Ωραιοκάστρου θα βρεθούν στο 1ο Δημοτικό προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο διευθυντή και στους γονείς του σχολείου.