22 Φεβρουάριος 2017, 15:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2017, 15:43

Διευθυντής Γυμνασίου κατηγορείται ότι κάλυπτε τη σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών

  • Δημοτικά σχολεία: 8 στους 10 μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τη διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος διευθυντή Γυμνασίου της Μυτιλήνης διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες συγκάλυψης υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών στο σχολείο του.

Η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης και κατηγορούμενος είναι ο ιδιοκτήτης του κυλικείου του Γυμνασίου, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Ο επιχειρηματίας το 2012 φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μια μαθήτρια που τότε ήταν 12 ετών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, γονείς κατήγγειλαν ότι υπήρχαν περιστατικά και με άλλα παιδιά, και τόνισαν ότι ενημέρωσαν τον διευθυντή του Γυμνασίου ο οποίος, όπως υποστήριξαν, αδιαφόρησε. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη δίκη ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του κυλικείου ήταν ο διευθυντής.

«Έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης. Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής. Πρόσφατα, άλλωστε, με απόφασή της η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου ζήτησε την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού, τη στάση και συμπεριφορά του οποίου έχει καταγγείλει και στο παρελθόν.