22 Φεβρουάριος 2017, 14:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2017, 13:50

Ξανά τα απορριμματοφόρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

  • Ξανά τα απορριμματοφόρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: ert.gr)

Ομαλοποιείται τις επόμενες ώρες η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αφού εγκρίθηκε σήμερα από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το ένταλμα πληρωμής για την προμήθεια καυσίμων.

Ήδη ο Δήμος προμηθεύτηκε την απαραίτητη ποσότητα καυσίμων και το σύνολο των 19 απορριμματοφόρων της πρωινής βάρδιας βγήκαν στους δρόμους της πόλης.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει στην απογευματινή και τη βραδινή βάρδια. Παράλληλα, κυκλοφόρησαν και τα έξι οχήματα για την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων, καθώς και τα οκτώ οχήματα για την ανακύκλωση. Μάλιστα, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να προχωρήσει και σε έκτακτα δρομολόγια απορριμματοφόρων, ώστε μέχρι το τριήμερο της Αποκριάς να μην υπάρχουν σε κανένα σημείο της πόλης όγκοι σκουπιδιών. Τις τελευταίες μέρες γινόταν περιορισμένη περισυλλογή απορριμμάτων, αφού η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπλόκαρε το ένταλμα πληρωμής για την προμήθεια καυσίμων, ζητώντας την προσκόμιση περισσότερων στοιχείων.

Το αποτέλεσμα ήταν ο προμηθευτής να δίνει λιγότερα καύσιμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και να κυκλοφορούν στην πόλη λιγότερα από τα μισά απορριμματοφόρα.

Σε κάποια σημεία της πόλης έκαναν την εμφάνισή τους μικροί όγκοι σκουπιδιών προκαλώντας ανησυχία μεταξύ των κατοίκων για λόγους δημόσιας υγείας. Ωστόσο, πλέον εξαλείφεται κάθε λόγος ανησυχίας, αφού η κατάσταση ομαλοποιείται από σήμερα το πρωί.