20 Φεβρουάριος 2017, 19:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2017, 20:02

Ένα μάθημα για... παραπονιάρηδες! – Με αφορμή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

  • Ώρα Αντετοκούνμπο στο All Star Game του ΝΒΑ

Ερωτήσεις από δημοσιογράφο στον Αντετοκούνμπο και απαντήσεις ενός παιδιού 22 χρονών. Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο.

Τι πιστεύεις ότι χρωστάς στην Ελλάδα, αφού αυτή δεν σου έχει προσφέρει τίποτα; Το μόνο που σου δώσαμε ήταν ένα διαβατήριο. Κι αυτό μόνο όταν φοβήθηκαν πως δεν θα συμμετάσχεις στην Εθνική.
«Η σχέση με τη χώρα σου ποτέ δεν μπορεί να βασιστεί στο τι σου χρωστάει ή σε ό,τι της οφείλεις. Ούτε κρίνεται από ένα διαβατήριο ή τις δυσκολίες της καθημερινότητας».

Ναι, αλλά είναι γεγονός ότι σου έδωσε μόνο το διαβατήριο.
«Με ρωτάς τι σημαίνει η χώρα που έδωσε την ευκαιρία στους γονείς μου να γεννήσουν τέσσερα παιδιά, να πάνε στο σχολείο, να βρουν μια γειτονιά και μια εκκλησία που τους αγκάλιασε. Επίσης, ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και τον αδελφό μου, πριν καν εμείς πιστέψουμε στον εαυτό μας, αλλά και φίλους που ήταν πάντα εκεί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω».

Μπράβο Γιάννη.

  • Αναδημοσίευση: Christos Notaridis / Facebook.
  • Ο Χρήστος Ι. Νοταρίδης γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1978 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του Στρατού Ξηράς, ενώ διοίκησε επανειλημμένα μονάδες με περιοχή ευθύνης τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Εκπαιδεύθηκε σε Ελλάδα-ΗΠΑ-Γερμανία-Ιταλία-Αγγλία και θήτευσε ως επιτελής στο ΓΕΣ, αλλά και στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ: Μονς, Σμύρνης και Τυρνάβου. Μετά την αποστρατεία του με το βαθμό του ταξίαρχου, απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Άρθρα του με τηλεπικοινωνιακά θέματα έχουν δημοσιευθεί σε τεχνικά περιοδικά.