21 Φεβρουάριος 2017, 13:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2017, 12:01

Χέρι με χέρι τα πολιτιστικά σωματεία της Νάουσας για τη βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης (βίντεο)

  • Χέρι με χέρι τα πολιτιστικά σωματεία της Νάουσας για τη βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης (βίντεο)
    (Φωτ.: Verianet.gr)

Χέρι με χέρι πιάστηκαν τα πολιτιστικά σωματεία Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αραπίτσα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Πυρσός», Όμιλος Αρκοχωρίου «Άρκτος» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας. Σκοπός τους να περάσουν το μήνυμα της ενότητας και της συνεργασίας – δύο λέξεις που τόνισε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φώτης Φανιάδης, ο οποίος άνοιξε και την εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών των 90 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

«Όλοι μαζί, χέρι με χέρι μπορούμε», είπε, καλώντας τα σωματεία να δείξουν τη συμπαράστασή τους στο Σύλλογο για την ανάδειξη της Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης.

Ο Φ. Φανιάδης καλωσόρισε με μεγάλη χαρά τον κόσμο ενώ ανέφερε για τους πρόσφυγες Ποντίους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τη Γενοκτονία: «Μαζί τους έφεραν τα κειμήλια και τα κλειδιά του Φροντιστηρίου της Αργυρουπόλεως», αφήνοντας πίσω τους προσωπικά πράγματα και περιουσίες. «Μεγαλείο ψυχής που φανερώνει τον πολιτισμό και την παιδεία τους», συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα που έχει ο Σύλλογος ως χρέος, για τη διάσωση και διάδοση της Βιβλιοθήκης.

Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης: Ο κρίκος που συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Λέσχη προσέφερε μέσω εκπροσώπων του Δήμου και του Συλλόγου αναμνηστικές πλακέτες στα συμμετέχοντα σωματεία.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε το μικρό χορευτικό τμήμα της Λέσχης με το χορό τίταρα Αργυρούπολης. Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πυρσός» παρουσίασε χορούς της ανατολικής Ρωμυλίας για να δώσει τη σκυτάλη στον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αραπίτσα» που χόρεψε χορούς της βόρειας και δυτικής Θράκης. Κατόπιν ο Όμιλος Αρκοχωρίου «Άρκτος» παρουσίασε χορούς της Μακεδονίας, ενώ το Λύκειο Ελληνίδων, χορούς της Νάουσας. Τέλος η Εύξεινος Λέσχης Βέροιας παρουσίασε ποντιακούς χορούς, και η εκδήλωση έκλεισε με τα σωματεία να χορεύουν όλα μαζί, χέρι με χέρι, ομάλ’ Κερασούντας και καλαματιάνο.


(Φωτ.: Verianet.gr)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης Nίκος Κουτσογιάννης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, πολιτιστικών και μη σωματείων, μέλη και φίλοι της Λέσχης. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Εκδηλωσεις