17 Φεβρουάριος 2017, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2017, 17:27

Έφυγε ξαφνικά ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος

  • Έφυγε ξαφνικά ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κατερίνα Μαυρωνά)

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του βουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνιικά, την Παρασκευή, σε ηλικία 63 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, που τον εντόπισε νεκρό μέσα στο σπίτι τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι ετοιμαζόταν για ταξίδι στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Βαγγέλη Μπασιάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου. Υπηρέτησε ως βουλευτής της ΝΔ και υπουργός των κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο. Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη  του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.

»Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς. Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση-Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

Αλέξης Τσίπρας: «Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου».

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξη που υπηρέτησε», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Από τη ΝΔ ανακοινώθηκε στο μεταξύ ότι μέχρι την Κυριακή ματαιώνονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις της παράταξης, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Βαγγέλη Μπασιάκου.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Μπασιάκος
Γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο. Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ. Είναι παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανάσιο-Αριστείδη.

Ο Βαγγέλης Μπασιάκος ήταν τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν δικηγόρος και βουλευτής. Εκλεγόταν στο Νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα.