14 Φεβρουάριος 2017, 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2017, 18:56

Το «όχι» στο κάπνισμα βλάπτει το δημοψήφισμα στην Τουρκία!

  • Αποπέμφθηκαν οκτώ δήμαρχοι στην Τουρκία για σχέσεις με το HDP 2

Στις 16 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Τουρκία το δημοψήφισμα που θα επικυρώνει την συνταγματική αναθεώρηση την οποία επιθυμεί σφόδρα ο πρόεδρος Ερντογάν, ώστε να αποκτήσει εκτελεστικές εξουσίες που μέχρι σήμερα ανήκουν στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας.

Επικαλούμενες την κρισιμότητα του επερχόμενου δημοψηφίσματος, οι τοπικές Αρχές στην επαρχία του Ικονίου, στην κεντρική Τουρκία, έδωσαν εντολή να κατεβούν αφίσες του υπουργείου Υγείας που λένε «όχι» στο κάπνισμα και επισημαίνουν μια σειρά από προβλήματα που μπορεί να επιφέρει η βλαβερή συνήθεια.

Με ποια αιτιολογία προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση; Υποστήριξαν ότι το αντικαπνιστικό «όχι» θα μπορούσε να μπερδέψει τους ψηφοφόρους και να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Καθώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ερντογάν προσπαθεί να προπαγανδίσει υπέρ του «ναι» για το δημοψήφισμα, ο Abdullah Ağralı, βουλευτής του AKP στο Ικόνιο, δήλωσε για την «αποκαθήλωση» των αφισών κατά του καπνίσματος αλλά και για την απόσυρση των σχετικών φυλλαδίων, ότι «αυτό το υλικό είχε τυπωθεί πριν από πολύ καιρό, αλλά η διανομή του πρέπει να σταματήσει για να αποφευχθεί η πρόκληση σύγχυσης».