14 Φεβρουάριος 2017, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2017, 16:10

Η γιαγιά από την Κρύα Βρύση Πέλλας που μπήκε στην ιταλική Vogue

  • Η γιαγιά από την Κρύα Βρύση Πέλλας που μπήκε στην ιταλική Vogue

Στα 74 της χρόνια η Ελένη Χριστάκη από την Κρύα Βρύση Πέλλας είδε να εκπληρώνεται ένα όνειρο πολλών μοντέλων που θέλουν να κάνουν καριέρα στον κόσμο της μόδας: οι φωτογραφίες της δημοσιεύτηκαν σε ένα από τα πιο δημοφιλή περιοδικά, στην ιταλική έκδοση του Vogue.

Κάνοντας το χατίρι στον εγγονό της Χριστόφορο Καρβουνίδη, ο οποίος σπούδαζε σε σχολή φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, πόζαρε πρόθυμα. Οι φωτογραφίες της περιλαμβάνονταν σε ένα ευρύτερο πρότζεκτ, που βαθμολογήθηκε με άριστα, και στη συνέχεια μπήκαν στο πορτφόλιο του νεαρού φωτογράφου.

Λίγο καιρό αργότερα ο Χριστόφορος Καρβουνίδης έστειλε τέσσερις φωτογραφίες της γιαγιάς του στη στήλη PhotoVogue, στην οποία φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, στέλνουν τη δουλειά τους. Οι καλύτερες δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του Vogue της Ιταλίας.

Τελικά η επιτροπή, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, επέλεξε να δημοσιευθούν δύο φωτογραφίες της Ελληνίδας γιαγιάς: στη μία είναι ντυμένη στα μαύρα και κοιτάζει απευθείας στο φακό, μόνο με το φως που μπαίνει από τις γρίλιες, και στη δεύτερη είναι ντυμένη με ένα άσπρο φανελάκι, και κοιτάζει χαμηλά. 

Οι φωτογραφίες σύντομα έγιναν viral, με την Ελένη Χριστάκη να στέλνει το μήνυμα ότι «η ομορφιά δεν έχει ηλικία» (beauty has no age). Πλέον τα συγχαρητήρια πέφτουν βροχή, και η 74χρονη είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στον Κρύα Βρύση Πέλλας.  

«Δέχθηκα να φωτογραφηθώ, το έκανα με όλη μου τη χαρά. Χαίρομαι πολύ που βαθμολογήθηκε με άριστα η εργασία του. Χαίρομαι που ακούστηκε το όνομά του, που είδαν όλοι τη δουλειά του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γιαγιά Ελένη, που εύχεται ο εγγονός της να έχει την υγεία του και να γίνει ένας επιτυχημένος φωτογράφος.