7 Οκτώβριος 2013, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:00

Πώς χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ο Κώστας Γαβράς

  • Ο Κώστας Γαβράς μιλάει για τα μεταλλεία χρυσού(video)

Ο Ποντιακής καταγωγής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μιλά για την Χρυσή Αυγή. Δείτε πώς την χαρακτηρίζει;

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν» είπε μεταξύ άλλων ο Ποντιακής καταγωγής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και στην Χρυσή Αυγή.

«Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» τόνισε ο κ. Γαβράς, μιλώντας από το Λος Άντζελες, όπου παρευρέθηκε σε ειδική προβολή της ταινίας του Το Τσεκούρι.

«Η λύση δεν είναι να αρχίσουμε να πυροβολούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να διδάξουμε στους Έλληνες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη λύση στα προβλήματά τους, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι και ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας» επισήμανε ο κορυφαίος σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Greek Reporter.

«Χάρηκα που έμαθα ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα: είναι δολοφόνοι. Σκοτώνουν ανθρώπους και χτυπούν ανθρώπους, στρέφονται κατά των μεταναστών» πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα. Αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι και πρέπει να τους σεβόμαστε. Είμαι και εγώ μετανάστης στη Γαλλία και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αν και με αποδέχθηκε ο γαλλικός λαός» συμπλήρωσε ο κ. Γαβράς.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να γυρίσει μια ταινία για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δολοφονία του Φύσσα, ο σκηνοθέτης είπε: «Είναι σημαντικό να γυρίζονται ταινίες για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας. Προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω.

Μιλώντας για την επιτυχία των ελλήνων κινηματογραφιστών, ο σκηνοθέτης είπε:«Χαίρομαι που βλέπω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα, αλλά λυπάμαι που υπάρχουν τόσο μεγάλα προβλήματα -όπως η ανεργία. Πρόκειται για ένα είδος δράματος -αν όχι τραγωδίας-, αυτό που ζουν οι Έλληνες» συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr