13 Φεβρουάριος 2017, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2017, 16:15

Στη Μεσσηνία ο διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου

  • Στη Μεσσηνία ο διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου
    (Φωτ.: paseges.gr)

Διεθνούς φήμης κριτές ελαιόλαδου αναζητούν το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο, στο πλαίσιο του διεθνή διαγωνισμού «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) που φέτος διεξάγεται το διήμερο 20-22 Μαρτίου, στη Μεσσηνία.

Στόχος των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, να καθιερωθεί διεθνώς και να συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιόλαδου.

Η Μεσσηνία επιλέχθηκε φέτος από τους οργανωτές ως χώρος τέλεσης του διαγωνισμού γιατί είναι μία από τις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με το 1/3 περίπου της συνολικής ελληνικής παραγωγής. Επίσης, είναι η πατρίδα της ποικιλίας της κορωνέικης ελιάς, που θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο.

Ο ATHIOOC πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που προωθεί την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Costa Navarino. Πέρυσι, ο διαγωνισμός έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή 256 υποψηφιοτήτων από 10 χώρες και απονεμήθηκαν 118 μετάλλια.