13 Φεβρουάριος 2017, 08:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2017, 08:12

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Κονγκό (φωτο)

  • Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Κονγκό (φωτο)
    Από την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λουλουμπάσι του Κονγκό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
  • Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Κονγκό (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
  • Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Κονγκό (φωτο)
    Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνομιλεί με τους πιστούς μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τέλεσε, την Κυριακή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λουμπουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’. Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Κινσάσας Νικηφόρος, Κατάνγκας Μελέτιος και Μπουρούντι και Ρουάντας Ιννοκέντιος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε χειροτονία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, στον οποίο δόθηκε το όνομα Μελέτιος, προς τιμή του μητροπολίτη Μελετίου.

Πριν από την απόλυση της ευχαριστιακής σύναξης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του μητροπολίτη Κατάνγκας Μελετίου και τη δεκαετή επέτειο της εις επίσκοπον χειροτονίας, του απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη Αξίας Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Εξέφρασε παράλληλα τα συγχαρητήριά του και την πατριαρχική του ευαρέσκεια, για την άρτια οργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Όπως σημείωσε η οργάνωση της Μητρόπολης καταδεικνύει την επίπονη προσπάθεια και τη διαρκή παρακολούθηση κάθε τομέα ποιμαντικής δράσης ξεχωριστά.


Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
 

Στην ευχαριστιακή εύναξη, παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Γεράσιμος Ντούνης, εκπροσωπώντας τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κινσάσα Γεώργιο Παπακώστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουμπουμπάσι, Γεώργιος Ψαρομμάτης, μέλη του ΔΣ της ελληνικής παροικίας, πλήθος κληρικών, κρατικών αξιωματούχων και λαοθάλασσα 5.000 περίπου ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον Αλεξανδρινό προκαθήμενο.

Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν σε ζωντανή σύνδεση τη Θεία Λειτουργία, χαρακτηρίζοντας τον προκαθήμενο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου ως τον «Πατριάρχη της Αγάπης».