12 Φεβρουάριος 2017, 14:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2017, 14:15

Για πρώτη φορά στη Σμύρνη δήμαρχος από τη Νέα Σμύρνη

  • Για πρώτη φορά στη Σμύρνη δήμαρχος από τη Νέα Σμύρνη
    (Φωτ.: facebook.com / stavrostzoulakis)

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Δήμου Νέας Σμύρνης, δήμαρχος της πόλης επισκέφτηκε την Σμύρνη. Ο Σταύρος Τζουλάκης έδωσε το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Βουκόλο, που πραγματοποιήθηκαν στην μαρτυρική πόλη της Μικράς Ασίας.

Στις 5 και 6 Φεβρουαρίου τελέστηκε η πανήγυρις του πολιούχου της Σμύρνης Αγίου Βουκόλου και πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Σμύρνης, το νεοεκλεγέντα Βαρθολομαίο, στον Άγιο Βουκόλο στην περιοχή Μπασμανέ. Το ναό ανακαίνισε πριν από λίγο καιρό το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, δαπάνη του τοπικού δήμου.

Στις λατρευτικές συνάξεις παραβρέθηκε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης καθώς και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Βαγγέλης Χατζατουριάν. Κατά τους χαιρετισμούς του, ο Σ. Τζουλάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνύπαρξη των δύο λαών και στην κοινή πορεία στο μέλλον μέσα από τον πολιτισμό.


(Φωτ.: facebook.com / stavrostzoulakis)

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νέας Σμύρνης, στο οδοιπορικό αυτό προσκύνημα, πραγματοποίησαν επίσης συναντήσεις με τον μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, με τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια καθώς και με τον πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Γεώργιο Θεοδωρίδη.

Ο Βαγγέλης Χατζατουριάν επισήμανε ότι ο Δήμος Ν. Σμύρνης αφιερώνει πολιτιστικά το 2017 στη Σμύρνη, «διοργανώνοντας εκθέσεις εικαστικές, φωτογραφίας, θεματικές βραδιές, συναυλίες με Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες και πολλαπλές και πολυποίκιλες άλλες δράσεις και εκδηλώσεις με θέμα τη Σμύρνη, την Πριγκίπισσα της Ιωνίας».