11 Φεβρουάριος 2017, 20:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2017, 18:47

Μαγευτικές εικόνες από τον Πόντο – Πάγωσαν οι ποταμοί Χαρσιώτης και Άλυς (βίντεο)

  • Πλάνα από τον παγωμένο ποταμό Χαρσιώτη

Ο Χαρσιώτης ποταμός πηγάζει από τη Χαλδία και χύνεται στη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου, ενώ περνά δίπλα από την μαρτυρική Τρίπολη. Είναι ένα από τα ποτάμια της Τουρκίας με τη μεγαλύτερη ορμή.

Φέτος λόγω χιονόπτωσης και χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, πάγωσε.

Στην Τρίπολη, φέτος το χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό και ο υδράργυρος έπεσε στους –25 Κελσίου. Ο Χαρσιώτης ποταμός πάγωσε –μαζί και οι επιφάνειες από τα φράγματα που υπάρχουν στον ποταμό.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι αυτή είναι η εποχή που παγώνουν οι όχθες του ποταμού, φέτος όμως έχει παγώσει εντελώς και η περιοχή κατακλύζεται από ανθρώπους που θέλουν να απαθανατίσουν το παγωμένο τοπίο.


Εικόνα από τον Άλυ ποταμό

Επίσης, το κρύο στη Σεβάστεια είναι τσουχτερό και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η φύση, όμως, τους ανταμείβει με τις μαγευτικές εικόνες του Άλυ ποταμού ο οποίος έχει παγώσει. Η επιφάνεια του Άλυ ποταμού έχει παγώσει ·σε μερικά σημεία το πάχος του πάγου φτάνει τα 10 εκατοστά και η στάθμη του ποταμού έχει πέσει αρκετά.

Εκτός από τον ποταμό έχουν παγώσει οι λίμνες και οι καταρράκτες που σχηματίζει.  Ειδικά ο καταρράκτης Σίζιρ έχει γίνει ο πόλος έλξης των κατοίκων, οι οποίοι σπεύδουν για να θαυμάσουν τις μαγευτικές εικόνες.

Πηγή: haberler.com
Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου