15 Φεβρουάριος 2017, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2017, 13:04

Διαγωνισμός των Ελλήνων της Ρωσίας για τον καλύτερο ελληνικό σύλλογο της χρονιάς

  • Διαγωνισμός των Ελλήνων της Ρωσίας για τον καλύτερο ελληνικό σύλλογο της χρονιάς
    Οι Έλληνες της Ρωσίας στη συνεδρίασή τους στη Συμφερόπολη τον Ιούλιο του 2016 (φωτ.: rusgreek.ru)

Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας ήταν η ευκαιρία να αναπτυχθούν περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, και να φωτιστεί η δράση των ελληνικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκείνες. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας αποφάσισε να διεξαγάγει διαγωνισμό για να αναδείξει τον καλύτερο ελληνικό σύλλογο στη ρωσική επικράτεια για το 2016.

Ο σύλλογος που θα ανακηρυχτεί νικητής του διαγωνισμού θα λάβει 5.000 ευρώ ως ανταμοιβή για το ζήλο και την εργατικότητα που υπέδειξε όλη τη χρονιά.

Ο διαγωνισμός αφορά τους εξής τομείς:

  • Εκπαίδευση: Δράσεις για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας.
  • Πολιτισμός: Φεστιβάλ, κονσέρτα, διαδικτυακά προγράμματα.
  • Αθλητισμός - Υγεία: Αθλητικός ανταγωνισμός, διοργάνωση δοκιμασιών και διαδικτυακά προγράμματα.
  • Πνευματική-θρησκευτική ανάπτυξη: Εθελοντική εργασία, προσκύνημα, συζητήσεις με ιερείς, διαλέξεις με θέμα τη θρησκεία, διαδικτυακά προγράμματα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μέσω συμπλήρωσης αιτήσεων γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση agooroffice@mail.ru. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σε κάθε κατηγορία θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Μαρτίου. Η λίστα με τους νικητές θα δημοσιευτεί μετά από έγκριση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη.

Ο διαγωνισμός αυτός εγκρίθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας στις 10 Δεκεμβρίου του 2016 στο Κράσνονταρ παρουσία του προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη.