10 Φεβρουάριος 2017, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2017, 10:00

Ποιοι επώνυμοι θα πουλήσουν το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

  • Ποιοι επώνυμοι θα πουλήσουν το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς και άλλοι επαγγελματίες, θα φορέσουν το κόκκινο γιλέκο των πωλητών της «Σχεδίας» για μία ώρα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας στις 12:00, σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η παραπάνω δράση πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), η οποία κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Στην Αθήνα, το γιλέκο της «σχεδίας» θα φορέσουν οι συγγραφείς Αύγουστος Κορτώ και Βασιλής Αλεξάκης, η τραγουδίστρια Μαριέττα Φαφούτη, οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Στάνκογλου και Χρήστος Λούλης, οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης και Βασίλης Καλλίδης και ο καλλιτέχνης Γιώργος Mαυρίδης.

Στην Θεσσαλονίκη, στα πόστα τους και στην ώρα τους θα είναι για να περιμένουν το κοινό, ο Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα, η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και διάσημος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης και οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης, Νικόλ Καζαντζίδου, Ευθύμιος Σαββάκης και Στέφανος Τσιτσόπουλος.

Παρών θα είναι –σε μια έκτακτη διαδικτυακή εμφάνιση– και ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος.