8 Φεβρουάριος 2017, 21:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Φεβρουάριος 2017, 21:43

Νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας

  • Νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας
    Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Την κατάθεση διάταξης στη Βουλή, εντός της επόμενης εβδομάδας, για τη συνέχεια της εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και την διασφάλιση τους μέχρι την μονιμοποίηση τους, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σημειώνεται ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τους εκπροσώπους των πενταετών πυροσβεστών, που τον επισκέφθηκαν μετά την Όλγα Γεροβασίλη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι δυο πλευρές συζητούν τις τεχνικές λεπτομέρειες για τις διαδικασίες προώθησης του θέματος. Πάντως, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παραμένουν ακόμα περίπου 70 πυροσβέστες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό το κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Βασ. Σοφίας.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει την Πέμπτη (9/2) και, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Το αίτημά τους κοινοποίησαν, με διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ένταση προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα όταν συγκεντρωμένοι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου.