7 Φεβρουάριος 2017, 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2017, 18:41

Επανεξετάζεται ο ιατρικός φάκελος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

  • Αθώος ο Παπαγεωργόπουλος για την «Παγία Προκαταβολή»
    Φωτ.: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έξαλλος είναι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και καταδικασμένος για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με δημοσίευμα του Βηματοδότη της εφημερίδας Βήμα που τον έφερε να κάνει σκι τα Θεοφάνια στο Καϊμακτσαλάν και αποτέλεσε την αφορμή για να διαταχθεί επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με δήλωσή του χαρακτήρισε «ψευδέστατο και συκοφαντικό» το δημοσίευμα καθώς «πλέον των άλλων δεν γνωρίζω σκι! Λίγος σεβασμός σε θέματα υγείας δεν βλάπτει...».

Η Εισαγγελία προχώρησε στην επανεξέταση του φακέλου του προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις να παραμένει ελεύθερος λόγω αναπηρίας ή έχει αποθεραπευτεί και θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αικατερίνη Μάτση, η οποία θα κληθεί να περάσει από «κόσκινο» τον ιατρικό φάκελο του πρώην δήμαρχο, συνεκτιμώντας και την πιστοποίηση που του είχε χορηγήσει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που γνωμοδότησε προηγουμένως ότι το ποσοστό αναπηρίας από τα καρδιακά του προβλήματα ανέρχεται σε 67%.