5 Οκτώβριος 2013, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:00

Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού θα χτυπήσει σήμερα στην Θεσσαλονίκη!

  • Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού θα χτυπήσει σήμερα στην Θεσσαλονίκη!

Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού θα χτυπήσει σήμερα στην Θεσσαλονίκη!

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κλειστό αθλητικό στάδιο μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην Πυλαία θα πραγματοποιηθεί φέτος το 9ο φεστιβάλ ποντιακών χορών νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 6.30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 2.500 χορευτές, νέες και νέοι των 427  ποντιακών συλλόγων της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα, ενώ περίπου 30 Πόντιοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την μουσική παράδοση των Ελλήνων του Πόντου, προσφέροντας ένα υπερθέαμα σε όσους θα βρεθούν εκείνη τη μέρα στο στάδιο καλαθοσφαίρισης,

Το φεστιβάλ οι διοργανωτές το αφιερώνουν στη μνήμη του λαογράφου Στάθη Ευσταθιάδη, ο οποίος με την δουλειά του στα δύσκολα χρόνια κατέγραψε μνήμες των προσφύγων της πρώτης γενιάς και τις παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας με τον τίτλο «Ποντιακοί Αντίλαλοι».

Τιμώμενοι στο Φεστιβάλ θα είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνης Αντωνιάδης.

Ο Γιώργος Παρχαρίδης

Στο χαιρετισμό του ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) και πρόεδρος Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) Γιώργος Παρχαρίδης, τονίζει: «Εκφράζω την χαρά και την ικανοποίηση μου γιατί παρ’ όλη την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εδώ και μερικά χρόνια, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος κατάφερε να πραγματοποιήσει το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της νεολαίας της στην Θεσσαλονίκη. Πρέπει να ομολογήσουμε βέβαια ότι η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στηρίχθηκε οικονομικά από τον Ο.Π.Α.Π. τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια αλλά και στον εθελοντισμό. Στις 5 Οκτωβρίου 2013 η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού θα χτυπήσει εδώ στην Θεσσαλονίκη όπου στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ θα ακουστούν οι βηματισμοί των χορών των 2.500 νεανίδων και νέων, θα ακουστεί το ποντιακό τραγούδι και η ποντιακή μουσική με λύρες, νταούλια, τουλούμια κ.ά. Είπα πολλές φορές αλλά νιώθω την ανάγκη να το ξαναπώ ότι η συνάντηση αυτή δεν είναι όπως πιστεύουν μερικοί, μόνο Φεστιβάλ Χορών αλλά Πανελλαδική Συνάντηση της Νεολαίας μας με αγάπη, ενότητα, αλληλεγγύη, ελπίδα και προοπτική για το μέλλον».

Πηγή: agelioforos.gr

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ μιλάει για το 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Στάθης Ευσταθιάδης - Προς τιμήν του το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών