7 Φεβρουάριος 2017, 00:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2017, 23:21

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης σε επετειακά γραμματόσημα

  • Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης σε επετειακά γραμματόσημα

Την έκδοση επετειακών γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ, με την πρόσοψη της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος, μετά την παρουσίαση του έργου ταξινόμησης και ψηφιοποίησης του αρχείου και της ιστορικής βιβλιοθήκης της Σχολής.

Νωρίτερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, στη μνήμη του Ιερού Φωτίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού και Ανιδρυτού της Ιεράς Μονής, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε τα Προσκυνητάρια της Θεολογικής Σχολής, που βρίσκονται στην κεντρική είσοδο της.

Παράλληλα έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Δωροθέου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Σπύρος Χαραλαμπόπουλος και τα εγκαίνια της νέας κουζίνας της Θεολογικής Σχολής, η ανακαίνιση της οποίας χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Μετά την εκδήλωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την ελπίδα να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. «Τέτοιες μέρες όπως αυτή του Ιερού Φωτίου, όπως επίσης και της Αγίας Τριάδος είναι ξεχωριστές ημέρες για εμάς τους αποφοίτους της Σχολής. Όσοι μπορούμε ευχαρίστως ανεβαίνουμε το λόφο της ελπίδος και ανανεώνουμε τον πνευματικό δεσμό μας, με τους ιερούς αυτούς χώρους και προσδοκούμε και περιμένουμε την αποκατάσταση της γενομένης μεγάλης αδικίας εις βάρος του Πατριαρχείου, της ομογένειας και εις βάρος του πανανθρώπινου πολιτισμού και των γραμμάτων. Είθε του χρόνου τέτοια μέρα να είναι όλα εν τάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά.