4 Φεβρουάριος 2017, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2017, 13:59

Το Βερολίνο απορρίπτει απαίτηση της Άγκυρας για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών του ΝΑΤΟ

  • Το Βερολίνο απορρίπτει απαίτηση της Άγκυρας για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών του ΝΑΤΟ
    Ο Γερμανός ΥΠΕΣ Τόμας ντε Μαιζιέρ (φωτ.: thomasdemaiziere.de)

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkishminute.com, η οποία επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle,ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μαιζιέρ απέρριψε τις απαιτήσεις της Άγκυρας για την έκδοση Τούρκων στρατιωτικών που έχουν υποβάλει αίτηση για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ κάλεσε την Γερμανία να απορρίψει τα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβληθεί από Τούρκους στρατιωτικούς, με τη χρήση της απειλής ότι σε διαφορετική περίπτωση οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας θα επιδεινωθούν.

Χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό των αιτούντων άσυλο, ο ντε Μαιζιέρ είπε ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από την αρμόδια επ’ αυτού υπηρεσία, το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF), το οποίο είναι και αυτό που θα αποφασίσει ανεπηρέαστο.

Την περασμένη εβδομάδα, τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι 40 υψηλόβαθμοι, ως επί το πλείστον, Τούρκοι αξιωματικοί που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του NATO στη Γερμανία είχαν ζητήσει άσυλο, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται για τις διώξεις στην Τουρκία, οι οποίες γίνονται ακόμη στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Μετάφραση: Παναγιώτης Μπαλακτάρης.