4 Φεβρουάριος 2017, 13:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2017, 12:55

Πώς είναι σήμερα το υποσιτισμένο αγόρι που είχε συγκινήσει την υφήλιο (βίντεο)

  • Πώς είναι σήμερα το υποσιτισμένο αγόρι που είχε συγκινήσει την υφήλιο (βίντεο)

Το μικρό αγοράκι που είχε προκαλέσει πέρσι παγκόσμια συγκίνηση όταν είχε βρεθεί κυριολεκτικά σκελετωμένο να τριγυρνά στους δρόμους της Νιγηρίας, αφού η οικογένειά του το είχε παρατήσει επειδή πίστευαν ότι ήταν… μάγος, σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την τραγική εικόνα του παρελθόντος και μοιάζει με τα χαρούμενα παιδιά της ηλικίας του.

Πριν από έναν περίπου χρόνο o μικρός Hope ζούσε στους δρόμους της Νιγηρίας, γεμάτος παράσιτα και σκουλήκια, στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, απόβλητος από την οικογένεια και την κοινότητά του.

Η φωτογραφία του σκελετωμένου παιδιού να πίνει νερό από τα χέρια μιας Δανής φιλανθρώπου ονόματι Anja Ringgren Loven είχε κάνει τότε τον γύρο του διαδικτύου. Η Loven μόλις τον είδε, έσκυψε να του δώσει νερό και να τον ταΐσει, και αμέσως μετά τον τύλιξε σε μια κουβέρτα και τον πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τότε προκάλεσαν παγκόσμια συγκίνηση και έδωσαν την αφορμή για μία διεθνή καμπάνια υπό την αιγίδα του ιδρύματος ACAEDF (African Children's Aid Education and Development Foundation) που ίδρυσαν η Loven με το σύζυγό της David.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, νέες φωτογραφίες του αγοριού που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Loven δείχνουν την εκπληκτική μεταμόρφωσή του.

«Στις 30 Ιανουαρίου 2016 πήγα σε μία αποστολή διάσωσης με την νιγηριανή ομάδα μας. Μια αποστολή διάσωσης που έγινε viral, και σήμερα έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο κόσμος γνώρισε ένα μικρό αγόρι που το ονομάζεται Hope. Αυτήν την εβδομάδα ο Hope θα ξεκινήσει το σχολείο» γράφει στο μήνυμά της η Loven.