4 Οκτωβρίου 2013, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2014, 20:01

ΘΕΣ γάλα; Πιές! ΑΤΜ γάλακτος στην Ελλάδα

  • ΘΕΣ γάλα; Πιές! ΑΤΜ γάλακτος στην Ελλάδα

Ναι σωστά διαβάσατε! ΘΕΣ γάλα; Πιες. Με αυτό το σύνθημα τα πρώτα ΑΤΜ γάλακτος έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα. Πρόκειται για αυτόματους πωλητές χύμα γάλακτος.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία ανήκει στον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας - Πιερίας ΘΕΣ Γάλα, που προχωράει στην εγκατάσταση αυτόματων πωλητών, από τους οποίους οι καταναλωτές θα μπορούν όλο το 24ωρο να προμηθεύονται φρέσκο παστεριωμένο γάλα και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή.

Με γενικό σύνθημα "ΘΕΣ γάλα; Πιες", ο συνεταιρισμός έθεσε ήδη σε λειτουργία τα πρώτα τέσσερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα στη Λάρισα. Από αυτά μπορεί κανείς να αγοράζει γάλα βάζοντας απλώς το αντίστοιχο ποσό στο μηχάνημα.

Το γάλα δεν διατίθεται σε συσκευασία αλλά χύμα και ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα είτε να γεμίσει γυάλινη ή πλαστική φιάλη που μπορεί να προμηθευτεί από άλλο μηχάνημα που βρίσκεται δίπλα στον αυτόματο πωλητή είτε να βάλει το γάλα σε δικό του μπουκάλι.

Αυτός ο τρόπος διάθεσης φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος εφαρμόζεται ήδη σε Ισπανία και Ρωσία.

Όπως ενημέρωσαν οι παραγωγοί το ένα λίτρο θα στοιχίζει ένα ευρώ, ενώ με προπληρωμένη κάρτα θα στοιχίζει 90 λεπτά. Το πλαστικό μπουκάλι μίας χρήσης κάνει 20 λεπτά και το γυάλινο 50 λεπτά.

Πηγή: blog.gr