Θεοφάνης Μαλκίδης
4 Φεβρουάριος 2017, 09:02

Για τον Πόντο, για την καταδίκη του κεμαλικού φασισμού, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

O Ταμέρ Τσιλινγκίρ είναι ένας ακόμη συναθλητής, που από τη σημερινή Τουρκία της βίας, της καταπίεσης και του ολοκληρωτισμού, πρωταγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα για την αλήθεια, την ιστορία, την αποκατάσταση και την αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία, για την αποκαθήλωση του κεμαλικού φασισμού, για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Το βιβλίο του για την «Αλήθεια στον Πόντο και τι συνέβη μεταξύ των ετών 1914-1923», από τις εκδόσεις του εξαιρετικού (επίσης) συναγωνιστή Ραγκίπ Ζαράκολου, αποτελεί σημαντική μαρτυρία για το τεράστιο ζήτημα του Πόντου και της Γενοκτονίας.

Στο βιβλίο αναλύεται η πολιτική των Νεότουρκων που σχεδίασαν και υλοποίησαν στο πλαίσιο της «εκκαθάρισης» της αυτοκρατορίας, και των κεμαλικών που συνέχισαν την ίδια τακτική. Με άλλα λόγια, ως συνέχεια των Νεοτούρκων ολοκλήρωσαν τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ είναι ένας έντιμος αγωνιστής, ο οποίος μαζί με άλλους, όπως o Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί και o Σαΐτ Τσετίνογλου, συμβάλλουν με την προσπάθειά τους στην ανάδειξη της αλήθειας για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία.

Είναι αυτονόητο ότι η συμπαράστασή μας με κάθε τρόπο στον έντιμο και σπουδαίο αγώνα του Ταμέρ Τσιλινγκίρ και των άλλων συναθλητών μας πρέπει να είναι καθολική και συνεχής. Προσθέτοντας πως αν στην Ελλάδα για το ζήτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας αντιμετωπίζουμε την άρνηση, την υπονόμευση και τα προσωπικά εμπόδια, στην Τουρκία κατανοούμε τι έχουν μπροστά τους...

Υ.Γ.: Η συμπόρευσή μου με τον Ταμέρ Τσιλινγκίρ στο ιστορικής σημασίας συνέδριο για το ποντιακό ζήτημα που έγινε στην Άγκυρα τον Απρίλιο του 2016 αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή. Ο αγώνας για την κατάρρευση του κεμαλικού φασισμού, του προδρόμου του Ναζισμού, η πορεία ελευθερίας, δημοκρατίας και αλήθειας συνεχίζεται.