3 Φεβρουάριος 2017, 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Φεβρουάριος 2017, 08:32

Εξωτικές γαρίδες με μανιτάρια και ρύζι

  • Εξωτικές γαρίδες με μανιτάρια και ρύζι

Μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr. Το πρώτο μυστικό είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλαδή της γαρίδας· σίγουρα το φαγητό γίνεται και με κατεψυγμένες, αλλά η γεύση και το άρωμα που έχουν οι φρέσκες δεν... παίζονται. Το δεύτερο μυστικό είναι η πολύ δυνατή φωτιά σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Καλή επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. λάδι
  • ½ κιλό γαρίδες, χωρίς το κέλυφος και καθαρισμένες
  • 3 φλ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. ζωμό κότας
  • ρύζι μαγειρεμένο
  • φέτες λεμονιού (για το γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρουμε το σκόρδο σε υψηλή θερμοκρασία σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουοκ για 1΄.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
  3. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1΄.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε (πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά) για άλλα 2΄, ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.
  • Πηγή: food.com