1 Φεβρουάριος 2017, 21:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2017, 22:53

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου

  • Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου

Από το απόγευμα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των 248.618 δικαιούχων οι επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου, με έναν στους δύο συνταξιούχους να παίρνουν μικρή ανάσα, καθώς είδαν μικρές αυξήσεις στα ποσά που έλαβαν.

Περισσότεροι από 100.000 συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να επιστρέφουν στα παλιά ποσά που εισέπρατταν, καθώς ολοκληρώθηκε η παρακράτηση των αναδρομικών τους λόγω του περσινού επανυπολογισμού. Πρόκειται κυρίως για δημοσίους υπαλλήλους και πρώην μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι αναμένεται να δουν αυξήσεις στις συντάξεις του έως και 50 ευρώ, αφού ξεμπέρδεψαν με τις κρατήσεις για τα αναδρομικά λόγω της περσινής αναπροσαρμογής των επικουρικών.

Αντιθέτως, υπόλοιπα αναδρομικών έχουν ακόμη να πληρώσουν σε δόσεις, που μπορεί να φτάσουν έως και τις επτά, άλλοι 150.000 συνταξιούχοι με επικουρικές που υπερβαίνουν τα 200 ευρώ, καθώς υπέστησαν μεγάλες μειώσεις που έφταναν ακόμη και στο 50% του αρχικού ποσού. Πρώην τραπεζικοί υπάλληλοι, ναυτιλιακοί πράκτορες, ναυτικοί, εμποροϋπάλληλοι και μισθωτοί ΕΤΕΑΜ θα εξακολουθήσουν να παίρνουν πολύ χαμηλά ποσά έως και τον Ιούλιο που θα ολοκληρωθεί η επιστροφή των αναδρομικών τους.

Ειδικότερα, όσων η σύνταξη αναπροσαρμόστηκε τον Αύγουστο (δημοτικοί υπάλληλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τραπεζοϋπάλληλοι) επέστρεψαν αναδρομικά δύο μηνών.

Αντίστοιχα, όσοι μπήκαν τον Σεπτέμβριο στο δεύτερο κύμα περικοπών, επιστρέφουν ποσά τριών μηνών. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν συνταξιούχοι μισθωτοί ιδιωτικού τομέα, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εταιρείες οινοποιίας, ζυθοποιίας και οινοπνευματοποιίας, υπάλληλοι ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων και προσωπικό της πρώην Τράπεζας Πίστεως.

Όσων οι συντάξεις αναπροσαρμόστηκαν τον Οκτώβριο επιστρέφουν αναδρομικά τεσσάρων μηνών. Πρόκειται για πρατηριούχους υγρών καυσίμων, συμβολαιογράφους και δικηγόρους, τεχνικούς Τύπου, ναυτικούς και συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας.