27 Ιανουάριος 2017, 15:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2017, 14:40

Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας γιόρτασε τη νέα χρονιά με βραβεύσεις και τραγούδια της πατρίδας

  • Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας γιόρτασε τη νέα χρονιά με βραβεύσεις και τραγούδια της πατρίδας
    (Φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας)
  • Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας γιόρτασε τη νέα χρονιά με βραβεύσεις και τραγούδια της πατρίδας
  • Η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας γιόρτασε τη νέα χρονιά με βραβεύσεις και τραγούδια της πατρίδας

Ευχές για τη νέα χρονιά αντάλλαξαν τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας στα μέσα του Γενάρη, με τον τρόπο που μόνο οι Σπαρταλήδες γνωρίζουν.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι έδωσαν το παρών στην κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης, που ευλόγησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και έκοψαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Χρήστος Αναμουρλόγλου και ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πισιδίας Στέφανος Τσερπάνης.

Η βραδιά ξεκίνησε με τη νεανική μεικτή χορωδία της Ένωσης που υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Ουλκέρογλου, εκτέλεσε πρόγραμμα με επίκαιρους ύμνους αλλά και μνήμες από τη Μικρά Ασία.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λουκάς Χριστοδούλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αμέσως μετά ο πρόεδρος Χάρης Σαπουντζάκης έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλ/φείας και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ για τη συνεργασία τους, αλλά και τον κύκλο των σπουδαίων πολιτιστικών τους δράσεων, που είχαν ως επίκεντρο τη Μικρασία και μία εξ’ αυτών μάλιστα, τους εμβληματικούς κληρικούς της Ένωσης, τον Πατάρων Μελέτιο και τον Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου. 

Παράλληλα, ο Χάρης Σαπουντζάκης απηύθυνε έκκληση προς όλα τα μέλη και μάλιστα τους νέους της 3ης και 4ης γενιάς, που έχουν εγγραφεί στον Σύλλογο να βοηθήσουν το ΔΣ στην προσπάθειά του να βγάλει αλώβητη την Ένωση από την κρίση.

Βραβεύσεις μελών της Ένωσης
Όμως η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας δεν έκοψε μόνο βασιλόπιτα αλλά τίμησε και αρκετά πρόσωπα που διέγραψαν μια ιδιαίτερη πορεία την περασμένη χρονιά. Ανάμεσά τους, οι Πολύκαρπος και Ιωσήφ Πολυκάρπου, δυο Σπαρταλήδες που είχαν ξεχωριστά διακριθεί πανελλαδικά στο χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα στο θέατρο τιμώντας όχι μόνο την καταγωγή τους αλλά και την πόλη της Νέας Ιωνίας.

Τόσο ο Πολύκαρπος όσο και ο Ιωσήφ εμφανώς συγκινημένοι ευχαρίστησαν με λίγα λόγια από καρδιάς για την τιμή που τους έγινε.

Τιμητικές διακρίσεις περίμεναν και τους σκακιστές του Συλλόγους που κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Διακρίθηκαν οι Ευάγγελος Χατζούδης, που εισήχθη στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Κων/νος Σταυράκογλου, που εισήχθε στη Σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχ/κών Πολυτεχνείου Πάτρας, και Χρήστος Παπαδόπουλος που εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχ/κών του ΤΕΙ Αθήνας. Χαρά έκρυβε η μέρα και για τα παιδιά κάτω των 12 ετών που έφεραν την Ένωση στην 3η θέση του πρωταθλήματος Αττικής, δηλαδή τους Ιππ. Σπάρταθεν, Αλέξ. Προυτσάλη, Γ. Αραπάκη και Εμμ. Ασβεστά.

*Όλες οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ15
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2017