3 Οκτώβριος 2013, 17:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

  • Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

Μια πρωτοφανή στιγμή στην ιστορία της ζει η χώρα. Για πρώτη φορά, αρχηγός κόμματος οδηγείται στις φυλακές για να προφυλακιστεί. Για πρώτη φορά άλλωστε επικεφαλής κόμματος θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.

Τη θλιβερή πρωτιά θα έχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που τα ξημερώματα μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και μαζί τον βουλευτή του κόμματός του, Γιάννη Λαγό και τον "πυρηνάρχη" της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, αλλά και την 39χρονη ανθυπαστυνόμο που "κάρφωνε" μη συμπαθούντες τη Χρυσή Αυγή, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε πρώτη φάση όλοι θα κρατηθούν στην 6η πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, εκεί όπου κρατούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι συγκρατούμενοί του και επιχειρηματίες για χρέη στο δημόσιο και θα προαυλίζονται μόνοι τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργος Πατέλης θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ η ανθυπαστυνόμος θα μεταφερθεί στις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα.

Η αυτοκινητοπομπή (τρία τζιπ της αντιτρομοκρατικής, 10 περιπολικά και πολλοί άνδρες της ομάδας Ζ με μηχανές) που μετέφερε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος έφτασε στον Κορυδαλλό λίγα λεπτά μετά τις 17:00.

Την ώρα που η πομπή έφτασε σχεδόν την είσοδο των φυλακών, δυο αστυνομικοί κινούνται δίπλα δίπλα με τις μηχανές τους. Ξαφνικά, ο ένας από τους δυο "κόβει" δεξιά και πέφτει πάνω στον άλλο και ρίχνει τον συνάδελφό του κάτω!
Εξαιτίας του ατυχήματος, η διαδρομή άλλαξε αιφνιδίως και οι κρατούμενοι έφτασαν στις φυλακές από άλλη είσοδο.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Δρόμοι έκλεισαν στη διαδρομή από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν οι προφυλακισμένοι, μέχρι τις φυλακές Κορυδαλλού. Στόχος να φτάσει γρήγορα και με ασφάλεια η αυτοκινητοπομπή στον Κορυδαλλό.

Η αστυνομία επέλεξε κινηθεί η αυτοκινητοπομπή από κεντρικές λεωφόρους, δηλαδή από Μεσογείων, Κατεχάκη, Αττική Οδό και Εθνική.
 
Σύσκεψη για το που θα τους βάλουν!

Η μεγάλη... σπαζοκεφαλιά ήταν που θα φιλοξενηθούν, αφού (όπως και στην περίπτωση του Ρουπακιά που τελικά κατέληξε στο Μαλανδρίνο) υπάρχουν αντιδράσεις από τους κρατουμένους. Τα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν δυο: είτε στην πτέρυγα των... VIP, εκεί όπου κρατούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και επιχειρηματίες που έχουν προφυλακιστεί για χρέη στο Δημόσιο είτε στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Σε πρώτη φάση, οι χρυσαυγίτες θα μείνουν σε κελιά της 6ης πτέρυγας, στις γυναικείες φυλακές, εκεί δηλαδή όπου κρατούνται οι κρατούμενοι για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πηγή: newsit.gr