3 Οκτώβριος 2013, 15:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Αβάσταχτη τραγωδία από ναυάγιο με μετανάστες στην Ιταλία

  • Αβάσταχτη τραγωδία από ναυάγιο με μετανάστες στην Ιταλία

Αβάσταχτη τραγωδία από ναυάγιο με μετανάστες στην Ιταλία

Τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής νεκροί κοντά στη Λαμπεντούζα της Σικελίας, στη νότια Ιταλία, μετά το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε 500 μετανάστες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τζούζι Νικολίνι, στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, το πλοίο τυλίχτηκε στις φλόγες όταν κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές στέλνοντας σήμα κινδύνου, ενώ φαίνεται ότι εκατοντάδες από αυτούς έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν.

Ιταλοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 151 άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί, ενώ τουλάχιστον ένα παιδί και μία έγκυος βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Οι αγνοούμενοι είναι, σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 200.

Οι μετανάστες κατάγονται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από την Ερυθραία και είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη.

«Αβάσταχτη τραγωδία»

«Η τεράστια τραγωδία στη Λαμπεντούζα είναι αβάσταχτη για κάθε άνθρωπο», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, Μαουρίτσιο Λούπι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Νικολίνι, από την πλευρά του, περιέγραψε το σκηνικό σαν έναν «συνεχή ζωντανό τρόμο».

Ο πάπας Φραγκίσκος, με μήνυμά του στο Twitter, καλεί τους πιστούς να «προσευχηθούν για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στη Λαμπεντούζα».

Τον Ιούλιο, ο Πάπας είχε επισκεφθεί το νησί και είχε κάνει λόγο για «οικουμενική αδιαφορία» για το δράμα των μεταναστών οι οποίοι προσπαθούν να φθάσουν εκεί.

Πηγή: naftemporiki.gr