3 Οκτώβριος 2013, 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Οργή, θυμός και απορία για τον Μπουτάρη

  • Βρέθηκε λύση για το χρέος των 16,9 εκατ. ευρώ του δήμου Θεσσαλονίκης

Οργή, θυμός και απορία για τον Μπουτάρη

Οργή, θυμός και απορία. Αυτά είναι τα συναισθήματα των περιοίκων της οδού Μοναστηρίου απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης, το πάρκο που βρίσκεται εκεί, θα ονομαστεί πλατεία Δυρραχίου.

Σε λίγο καιρό, εκεί όπου σήμερα κυματίζουν δύο σημαίες, μία γαλανόλευκη και μία με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα βρίσκεται και μία τρίτη, αυτή της Αλβανίας.

«Θα πάρουμε στο κυνήγι τον Μπουτάρη με τα ρόπαλα, γελάει ο κόσμος», είναι η πρώτη αντίδραση των περισσότερων περιοίκων, οι οποίοι κάνουν λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» του δημάρχου, ενώ λένε ότι δεν τους ενημέρωσε κανείς.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τον αδελφοποιημένο δήμο Δυρραχίου στην Αλβανία, η διοίκηση Μπουτάρη αποφάσισε να ονομάσει το συγκεκριμένο πάρκο πλατεία Δυρραχίου, όπου, με τη χορηγία του αλβανικού δήμου, θα τοποθετηθούν μία μαρμάρινη στήλη, μία μεταλλική πινακίδα που θα γράφει «πάρκο Δυρραχίου» και άγνωστο για ποιον λόγο, μία μεταλλική άγκυρα.

Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο σε συνάντηση του Γ. Μπουτάρη με τον ομόλογό του Β. Ντάκο.

«Είμαστε εξοργισμένοι με τον Μπουτάρη και τη διοίκηση του δήμου. Πήγαν στην Αλβανία να κάνουν πλατεία Θεσσαλονίκης; Είναι δυνατόν να δίνουμε ονόματα σε πλατείες για κάθε ξένο πολίτη που έρχεται να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη; Τι θα ακολουθήσει, πλατεία Σκοπίων μήπως;», λέει στη «δημοκρατία» εξοργισμένος ο κάτοικος της περιοχής Χρήστος Πρέτσος.

Δημοκρατία

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε ακόμα:

Αλβανική πλατεία στη Θεσσαλονίκη